Plněné mušle

Recept Plněné mušle

Přidal: , 29.5.2015

Kategorie: Hovězí, Vepřové, Maso, Těstoviny, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Těstovina, mleté maso, sýr a omáčka k tomu. Výborné!

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 29.5.2015

Kategorie: Hovězí, Vepřové, Maso, Těstoviny, Oběd

SUROVINY

Těstoviny:

500 gtěstovín - mušlí/skořápek

Masová plnka:

350 gmletého masa (hovězí + vepřové)
250 griccoty
100 gparmezán
1 kscibule
hrstpetrželka
hrstbazalky
špetkasoli
špetkapepře
4 lžíceolivového oleje

Omáčka:

1200 mlhotového bešamelu

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Mušle uvaříme klasicky ve slané vodě s olejem do "al dente", scedíme a necháme vychladnout. Přemyjeme studenou vodou polijeme lžíci oleje, aby se lépe oddělovali.
  2. Cibuli nakrájime a osmahneme, necháme chladnout. Mleté maso smíchame s ricottou, prochládlou cibulí, osolíme , opepříme, přidáme 50 ml bešamelu. Rukou formujeme malé kuličky asi o velikosti uvařených těstovin.
  3. Mušle naplníme připravenou nádivkou z masa a ukladáme do olejem vymazaného pekáče. Zalijeme zbylým bešamelem a pečeme na 180 stupňů asi 20-25 minut.
  4. Po upečení posypeme petrželkou a bazalkou. K tomuto pokrmu je dobré podávat suché bílé víno. Dobrou chuť!

Zdroj: Vk

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit