NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Ořechové cukroví Popelčin oříšek
Popelčin oříšek
Recept Popelčin oříšek
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Petra H

Minulého roku byla premiéra a letos se to určitě zopakuji. Oříšky jsem dosud nedělala, vždy mi někdo donesl plnou krabičku. Je to asi pracnější cukroví, které znám, ale ta chuť opravdu stojí za tu práci. Trpělivost růže přináší a tentokrát to platí asi na 100%. Plním klasickým karamelovým krémem z másla a salka, máčím ještě i v čokoládě a zdobím barevným kokosem. Do středu jsem dávala ještě perličku, některé jsem udělala na styl mušle. Autor: Petra H.

Petra H Petra H    ·   18.10.2017

Popelčin oříšek

Minulého roku byla premiéra a letos se to určitě zopakuji. Oříšky jsem dosud nedělala, vždy mi někdo donesl plnou krabičku. Je to asi pracnější cukroví, které znám, ale ta chuť opravdu stojí za tu práci. Trpělivost růže přináší a tentokrát to platí asi na 100%. Plním klasickým karamelovým krémem z másla a salka, máčím ještě i v čokoládě a zdobím barevným kokosem. Do středu jsem dávala ještě perličku, některé jsem udělala na styl mušle. Autor: Petra H.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Suroviny:

300 g
hladké mouky
180 g
cukr moučka
240 g
tuku
120 g
mletých ořechů
1 ks
žloutek
1/2 lžičky
mleté skořice
1/2 lžičky
tlučeného hřebíčku

Krém:

250 g
másla
1 plechovka
karamelového Salka

Poleva:

150 g
čokoláda na vaření
75 g
Omegy
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet.
  2. Potom plníme do formiček na ořechy a upečeme.
  3. Pečeme na 160 st. cca 7 minut.
  4. Vychladlé slepujeme karamelovým krémem (vyšleháme máslo a po lžících zašleháme karamelové Salko), špičku oříšku necháme trošku pootevřenou a posypeme zeleným kokosem.
  5. Necháme ztuhnout v lednici a potom spodní část oříšku namáčíme do čokoládové polevy (čoko a tuk rozpustíme ve vodní lázni).
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář