Popelčin oříšek

Přidal: Petra H, 18.10.2017
Kategorie: Sváteční pečení, Ořechové cukroví, Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Minulého roku byla premiéra a letos se to určitě zopakuji. Oříšky jsem dosud nedělala, vždy mi někdo donesl plnou krabičku. Je to asi pracnější cukroví, které znám, ale ta chuť opravdu stojí za tu práci. Trpělivost růže přináší a tentokrát to platí asi na 100%. Plním klasickým karamelovým krémem z másla a salka, máčím ještě i v čokoládě a zdobím barevným kokosem. Do středu jsem dávala ještě perličku, některé jsem udělala na styl mušle. Autor: Petra H.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Petra H, 18.10.2017
Kategorie: Sváteční pečení, Ořechové cukroví, Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
SUROVINY
Suroviny:
300 ghladké mouky
180 gcukr moučka
240 gtuku
120 gmletých ořechů
1 ksžloutek
1/2 lžičkymleté skořice
1/2 lžičkytlučeného hřebíčku
Krém:
250 gmásla
1 plechovkakaramelového Salka
Poleva:
150 gčokoláda na vaření
75 gOmegy
- Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet.
- Potom plníme do formiček na ořechy a upečeme.
- Pečeme na 160 st. cca 7 minut.
- Vychladlé slepujeme karamelovým krémem (vyšleháme máslo a po lžících zašleháme karamelové Salko), špičku oříšku necháme trošku pootevřenou a posypeme zeleným kokosem.
- Necháme ztuhnout v lednici a potom spodní část oříšku namáčíme do čokoládové polevy (čoko a tuk rozpustíme ve vodní lázni).
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Popoluškin oriešok.
KOMENTÁŘE K RECEPTU