NejRecept.cz Maso Vepřové maso Segedínský guláš
Segedínský guláš
Recept Segedínský guláš
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   16.1.2018

Segedínský guláš

Segedínský guláš se vaří u nás doma docela často. S různým masem, podle toho, co máme doma v mrazničce nebo co nabízí řeznictví. Vařím i ze sladkého zelí, tento je sice chutnější, ale když nemám kysané zelí, dobrý je i ze sladkého. A pokud segedín, tak jedině na sádle, žádný olej, žádné máslo. Nezapomeňte, že babičky věděly co je dobré a co ne, a pokud dělaly segedín, tak jedině takto jak to mám v receptu.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
800 g
vepřové plece
400 g
libovější části vepřového bůčku
120 g
vepřového sádla
300 g
cibule
4 ks
bobkové listy
5−6 lžic
sladké mleté papriky
asi 1 l
vody
800 g
kysaného zelí
200 ml
33% smetany
drcený kmín
sůl
vinný ocet
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme a okmínujeme. Na sádle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli do zlatohněda, přidáme bobkový list, maso a důkladně opečeme.
  2. Poté vmícháme papriku a krátce osmahneme, zalijeme vodou, zamícháme a dusíme zvolna pod pokličkou doměkka.
  3. Přidáme pokrájené zelí, najemno, povaříme 10 minut, zjemníme smetanou a podle potřeby dochutíme octem a solí.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář