Segedínský guláš

Segedínský guláš se vaří u nás doma docela často. S různým masem, podle toho, co máme doma v mrazničce nebo co nabízí řeznictví. Vařím i ze sladkého zelí, tento je sice chutnější, ale když nemám kysané zelí, dobrý je i ze sladkého. A pokud segedín, tak jedině na sádle, žádný olej, žádné máslo. Nezapomeňte, že babičky věděli co je dobré a co ne, a pokud dělali segedín, tak jedině takto jak to mám v receptu.

Přidal:, 16.1.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Segedínský guláš

Suroviny

800 gvepřové plece
400 glibovější části vepřového bůčku
120 gvepřového sádla
300 gcibule
4 ksbobkové listy
5−6 lžicsladké mleté papriky
asi 1 lvody
800 gkysaného zelí
200 ml33% smetany
drcený kmín
sůl
vinný ocet

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme a okmínujeme. Na sádle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli do zlatohněda, přidáme bobkový list, maso a důkladně opečeme.
  2. Poté vmícháme papriku a krátce osmahneme, zalijeme vodou, zamícháme a dusíme zvolna pod pokličkou doměkka.
  3. Přidáme pokrájené zelí, najemno, povaříme 10 minut, zjemníme smetanou a podle potřeby dochutíme octem a solí.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí