Skořicové preclíky - FOTOPOSTUP

Letos poprvé. Jednoduché a velmi rychlé na přípravu. Stačí, pokud máte preclíkové vykrajovátko a máte o tvar postaráno. Máčela jsem ještě v čokoládě a jsou jemné a křehké hned po upečení. Žádné odležení v krabičce, ale papáte hned. Tedy doufám, že toto cukrovíčko vydrží do Vánoc, abych je nemusela péct znovu. :) Autor: Mineralka

Přidal:, 11.12.2017
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Skořicové preclíky - FOTOPOSTUP

Suroviny

200 ghladká mouka
1 lžičkaprášek do pečiva
100 gsolamyl
150 gmoučkový cukr
100 gořechy
1 lžičkaskořice
1 ksvanilkový cukr
1 ksvejce
150 gmáslo
čokoládová poleva na namočení

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na přípravu těsta zpracujeme v misce na těsto, které si vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme si formičkou preclíky.
  2. Ukládáme na plech a pečeme na 170 stupňů caa 7 minut.
  3. Plech jsem nemastila ani jsem nedávala pečící papír. Jelikož těsto je tukové, tak by se to nemělo lepit.
  4. Upečené a vychladlé namočíme v čokoládové polevě nebo ozdobíme podle vlastní fantazie.