Skvělé řezy Karpaty - FOTOPOSTUP

Recept Skvělé řezy Karpaty - FOTOPOSTUP
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Kombinace kakaového piškotu s ořechy a malých makových závinů v jogurtovém krému je prostě neodolatelná. Tímto dezertem jistě okouzlite i velmi náročné hosty. Autor: Jaja

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Těsto:

400 gzakysané smetany
2 ksvejce
8-10 lžiccukru
40 gmletých vlašských ořechů
3 lžícekakaa
4 lžiceoleje
250 ghrubé mouky
1/2 čajové lžičkyjedlé sody

Těsto na makový závin:

150 gtvarohu
50 mloleje
100 gkr. cukru
50 gzakysané smetany
1 ksvejce
1/2 lžičkyjedlé sody
400 ghladké mouky

Maková nádivka:

80 gmáku
50 - 80 mlmléka
5 lžiccukru
1 skleničkakompotované třešně

Jogurtový krém:

700 gjogurtu
150 gtvarohu
100 gmoučkového cukru
2 bal.vanilkového cukru
2 bal.želatiny

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny a postupně přidáme ostatní přísady.
  2. Těsto vylejeme do formy o velikosti 20x35 cm a pečeme při těplote 170 stupňů zhruba půl hodiny.
  3. Smíchame všechny suroviny na makový závin.
  4. Smíchame mak s teplým mlékem a cukrem.
  5. Těsto na makové záviny rozdelíme na 4 rovnaké části.
  6. Těsto na makové záviny vyválime asi na 25 x 30 cm a natřeme makovou nádivku. Tu sme taky rozdělily na 4 části. Na okraj těsta naukladáme třešně.
  7. Těsto svineme do rolády a všechny 4 závinky dáme péct do trouby na 170 stupňů asi 20 minut.
  8. Na vychládly plát upečeného těsta naukladáme záviny. Těsto můžeme předtím polít sirupem z kompotu, aby bylo vláčne.
  9. Želatinu připravíme podle návodu na obale a přidáme do směsi jogurtu, tvarohu, cukru a vanilky.
  10. Krémem zalijeme těsto se záviny - pracujeme rychle, aby nám směs nestuhla během zaliváni. Hotový koláč necháme stuhnout na pár hodin v lednici, nejlépe přes noc.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit