NejRecept.cz Sváteční pečení Narozeniny Jednohubky Smažené sýrové jednohubky
Smažené sýrové jednohubky
Recept Smažené sýrové jednohubky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Něco rychlé, snadné a chutné. Sice ne velmi zdravé, ale nevadí. Na těsto budeme potřebovat pouze bílý jogurt, hladkou mouku, kousek staršího pečiva, trošku mléka a hlavně tvrdý sýr, který se pěkně roztaví po usmažení. Já jsem přidávala ještě balkánský sýr, nadrobno pokrájenou šunku, oregano a kečup. Kečup nemusíte přidávat vůbec nebo ho můžete zaměnit za rajčatové pyré. Smažíme v rozpáleném oleji a po vysmažení ukládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje. Podáváme s různými omáčkami jako chuťovku na oslavě nebo večer k dobrému filmu. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   9.9.2015

Smažené sýrové jednohubky

Něco rychlé, snadné a chutné. Sice ne velmi zdravé, ale nevadí. Na těsto budeme potřebovat pouze bílý jogurt, hladkou mouku, kousek staršího pečiva, trošku mléka a hlavně tvrdý sýr, který se pěkně roztaví po usmažení. Já jsem přidávala ještě balkánský sýr, nadrobno pokrájenou šunku, oregano a kečup. Kečup nemusíte přidávat vůbec nebo ho můžete zaměnit za rajčatové pyré. Smažíme v rozpáleném oleji a po vysmažení ukládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje. Podáváme s různými omáčkami jako chuťovku na oslavě nebo večer k dobrému filmu. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 ks
vejce
200 ml
bílý jogurt
400 g
hladká mouka
1 ks
starší pečivo (rohlík)
trochu
mléko
1 lžička
sůl
130 g
tvrdý sýr (eidam, gouda, ..)
130 g
balkánský sýr
130 g
šunka
1 lžíce
oregano
3 lžíce
kečup
olej na smažení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Sýry nastrouháme na hrubém struhadle a šunku nakrájíme na drobno.
  2. Mouku, vejce, starší rohlík namočený v mléce, jogurt, sůl, oregano a kečup zpracujeme, přidáme nastrouhané sýry a nakrájenou šunku a znovu zpracujeme do hladkého těsta.
  3. Těsto rozválíme do obdélníku a nakrájíme ho na čtverce, které ukládáme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran do zlata. Vysmažené ukládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje.
  4. Chutné jsou horké, ale i studené. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář