Smetanový zákusek s rybízovým džemem

Recept Smetanový zákusek s rybízovým džemem
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Smetanový zákusek, který nejen dobře chutná, ale také dobře vypadá. Skvělá kombinace kyselého džemu a zakysané smetany.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Těsto:

3 šálkyhladká mouka
250 gmáslo
1/2 šálkukr. cukr
4 ksžloutky
2 lžícekakao
2 lžičkyprášek do pečiva
2 lžícekakao

Nádivka:

4 ksbílky
3/4 šálkukr. cukr
1 bal.smetanový pudink
2 lžícekukuřičná mouka (nebo kukuřičný škrob)
1 šáleksušený kokos
3 bal.zakysaná smetana

Dále budeme potřebovat:

kyselý džem (nejlépe rybízový)

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Mouku, prášek do pečiva, cukr a máslo utřené se žloutky v misce důkladně prohněteme. Uhnětené těsto rozdělíme na 2 části, v poměru 3: 1. Větší část těsta vyválíme na tenký plát a umístíme ho na plech, který jsme vyložili papírem. Upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů po dobu 15 minut. Do menší části těsta přimícháme kakao a znovu vyhneteme.
  2. Bílky vyšleháme do pěny a postupně, za stálého mixování přidáváme cukr. Následně přidáme pudinkové prášky, kukuřičnou mouku nebo kukuřičný škrob, kokos a smetanu.
  3. Upečený plát těsta potřeme rybízovou marmeládou, navrstvíme připravenou nádivku a pěkně uhladíme. Odložíme do lednice na hodinu. Pak koláč vyjmeme a nastrouháme kakaové těsto.
  4. Takto připravený koláč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 1 hodinu. Upečený koláč necháme vychladnout v plechu a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Ciastko joli

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit