Špaldové hrnkové knedlíky

Přidal: NejLucka, 15.3.2016
Kategorie: Knedlíky, Karlovarské knedlíky, Přílohy
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přiznávám se. Knedlíky nerada jím a ještě mnohem víc nerada vařím. Ty klasické kynuté vlastně ani neumím, ale já to nepotřebuju - jedu totiž v hrncích :-) Autor: Máma v kuchyni
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 15.3.2016
Kategorie: Knedlíky, Karlovarské knedlíky, Přílohy
SUROVINY
2 ksvejce
1 hrnekmléka
1 hrnekšpaldové mouky (měla by být hrubá, ale mám vyzkoušeno už i z hladké)
2 ksrohlíky
1 lžičkasoli
tuk na vymazání hrníčků
- Z vejce oddělte bílek a vyšlehejte v tuhý sníh. Žloužek rozmíchejte v mléce, osolte, přidejte špaldovou mouku a na kostičky nakrájený rohlík.
- Závěrem opatrně vmíchejte sníh z bílků. Máte-li to rádi stejně jako já, můžete přidat i hrst sekaných bylinek.
- Hrníčky vymažte troškou sádla, másla nebo oleje a do tří čtvrtin naplňte směsí těsta. Poté je vložte do hrnce a zalijte po ouška vodou. Přiklopte a vařte přesně 33 minut.
- Pak nechte krátce vychladnout a opatrně vyklopte.
Zdroj: Máma v kuchyni
KOMENTÁŘE K RECEPTU