Špaldové hrnkové knedlíky

Recept Špaldové hrnkové knedlíky

Přidal: , 15.3.2016

Kategorie: Knedlíky, Houskové a Karlovarské, Přílohy

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přiznávám se. Knedlíky nerada jím a ještě mnohem víc nerada vařím. Ty klasické kynuté vlastně ani neumím, ale já to nepotřebuju - jedu totiž v hrncích :-) Autor: Máma v kuchyni

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 15.3.2016

Kategorie: Knedlíky, Houskové a Karlovarské, Přílohy

SUROVINY

2 ksvejce
1 hrnekmléka
1 hrnekšpaldové mouky (měla by být hrubá, ale mám vyzkoušeno už i z hladké)
2 ksrohlíky
1 lžičkasoli
tuk na vymazání hrníčků

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Z vejce oddělte bílek a vyšlehejte v tuhý sníh. Žloužek rozmíchejte v mléce, osolte, přidejte špaldovou mouku a na kostičky nakrájený rohlík.
  2. Závěrem opatrně vmíchejte sníh z bílků. Máte-li to rádi stejně jako já, můžete přidat i hrst sekaných bylinek.
  3. Hrníčky vymažte troškou sádla, másla nebo oleje a do tří čtvrtin naplňte směsí těsta. Poté je vložte do hrnce a zalijte po ouška vodou. Přiklopte a vařte přesně 33 minut.
  4. Pak nechte krátce vychladnout a opatrně vyklopte.

Zdroj: Máma v kuchyni

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit