Těstoviny s tuňákem

Těstoviny s tuňákem. Autor: Terezka

Recept Těstoviny s tuňákem

Suroviny

Omáčka:
1 velké bal.tunák v rostlinném oleji
1 plechovka loupaných rajčat
2 lžíceolivového oleje
2 stroužkyčesneku
1 kscibule
1 bal.těstovin (nejlepší jsou mašličky)
1 dcltrošku vody, ve které se vařily těstoviny

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvařte dle návodu a trošku vody, ve které se vařily, si dejte stranou.Tip: Šnekový beránek - velikonoční pečení
  2. Cibulku nakrájejte na kostičky a zpěňte na olivovém oleji.
  3. Přidejte tuňáka (olej nedávám) a předem párkrát překrojená rajčata z konzervy.
    Já měla čerstvé rajčata ale lepší je plechovka.Tip: Tradiční velikonoční syrek/hrudka
  4. Přilijte cca deci vody z těstovin.
  5. Duste 10 minut a dochuťte česnekem a solí.Tip: Velikonoční tlačenka se salámem a zeleninou
  6. Na závěr můžete ještě lehce podlít, aby se směs s těstovinami krásně propojila.