Toffifee cheesecake

Před podáváním na chvíli vyndáme z lednice k oteplání, čokoládová poleva je i tak dost pevná. Při krájení si namáčíme nůž do horké vody. Vyzkoušejte :) Autor: Lucka

Přidal:, 27.8.2019
Kategorie: Koláče, Nejlepší dezerty, Cheesecake, Dezerty, Nepečené dezerty
Čas přípravy:
Recept Toffifee cheesecake

Suroviny

Sušenkový základ:
200 gmáslových sušenek
130-140 gmásla
Náplň:
250 gpolotučného tvarohu ve vaničce
200 ml40% smetany ke šlehání
1 lžícemoučkového cukru
2 polévkové lžícelískooříškové pomazánky DOLCEZZA
8 kouskůToffifee na ozdobu
120 ghořké čokolády

Postup přípravy

  1. Sušenky si nameleme a smícháme s rozpuštěným máslem. Těsto namačkáme na dno i boky formy vyložené pečicím papírem. Dáme chvíli do lednice. Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Mezitím si v míse vyšleháme smetanu s trochou cukru, přidáme tvaroh a nakonec 2 lžíce lískooříškové pomazánky. Vše dobře rozmícháme a rovnoměrně rozprostřeme na sušenkový základ. Můžeme dát ztuhnout do lednice, aby se nám roztopená čokoláda po povrchu lépe roztírala a nemísila se s tvarohovou směsí.
  3. Ve vodní lázni si roztopíme čokoládu a rozetřeme na koláč- ihned nebo po ztuhnutí tvarohové směsi. Dozdobíme cukrovinkou Toffifee. Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Před podáváním na chvíli vyndáme z lednice k oteplání, čokoládová poleva je i tak dost pevná. Při krájení si namáčíme nůž do horké vody.