Topinky s volským okem podle Katky

Rychlá snídaně nebo chutná večeře za pár minut je na stole. Někdy nevím, co bych snědla a tak mě vždycky napadne tato chutná rychlovka, která je za 15 minut na stole. Miluji vajíčka, kde se žloutek ještě pořádně nepropekl, není to velmi suché a pěkně to jde dolů krkem a nemusím to zapíjet kávou ani čajem. Autor: Libuše

Topinky s volským okem podle Katky

Suroviny

2 stroužkyčesneku
4 ksvejce
4 plátkychleba
Dle chuti:
hořčice 
kečup 
sůl
mletý černý pepř
pórek

Postup přípravy

  1. Česnek rozetřeme nebo prolisujeme. Plátky chleba opečeme na rozpáleném oleji nebo v topinkovači a potřeme ho rozetřeným česnekem. Pórek nasekáme nadrobno.
  2. Vejce rozklepneme na pánev, případně lívanečník, osolíme je, opepříme a každé smažíme 5 minut.
  3. Na každou topinku dáme jedno volské oko, které pokapeme kečupem, hořčicí a posypeme nadrobno nasekaným pórkem.
  4. Topinky s volským okem podle Katky podáváme jako výbornou chuťovku.