NejRecept.cz Část dne Oběd Tvarohové křehké fánky
Tvarohové křehké fánky
Recept Tvarohové křehké fánky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   15.2.2018

Tvarohové křehké fánky

Tak včera jsme tu měli popeleční středu, dnes máme u nás doma na oběd fánky. Z tvarohového těsta. Když jsem je poprvé vyzkoušela, tak jsem byla mile překvapena a od té doby jiné ani nepřipravuji. S těstem se pracuje skvěle, vůbec nelepí při vyvalování a po vysmažení je velmi křehké a zároveň vláčné. Díky rumu, který se přidává do těsta nenasáknou mnoho oleje při smažení. Autor: Mineralka

Suroviny
400 g
hl. mouka
250 g
tvaroh
1 dcl
mléko
50 g
máslo
2 ks
vejce
1 ČL
sody
3 PL
kr. cukr
sůl, rum
olej na smažení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny suroviny dáme do misky a vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále těsto vyválíme a rádýlkem nakrájíme čtverce, které z jedné strany nařízneme a přes otvor přesuneme roh těsta.
  2. Vzniknou nám fánky.
  3. Osmažíme ve větším množství horkého oleje z obou stran a ukládáme na papírové ubrousky, aby vsali přebytečný olej.
  4. Hotové posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář