Tvarohové křehké fánky

Recept Tvarohové křehké fánky

Přidal: , 15.2.2018

Kategorie: Sváteční pečení, Oběd, Velikonoce

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tak včera jsme tu měli popeleční středu, dnes máme u nás doma na oběd fánky. Z tvarohového těsta. Když jsem je poprvé vyzkoušela, tak jsem byla mile překvapena a od té doby jiné ani nepřipravuji. S těstem se pracuje skvěle, vůbec nelepí při vyvalování a po vysmažení je velmi křehké a zároveň vláčné. Díky rumu, který se přidává do těsta nenasáknou mnoho oleje při smažení. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 15.2.2018

Kategorie: Sváteční pečení, Oběd, Velikonoce

SUROVINY

400 ghl. mouka
250 gtvaroh
1 dclmléko
50 gmáslo
2 ksvejce
1 ČLsody
3 PLkr. cukr
sůl, rum
olej na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Všechny suroviny dáme do misky a vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále těsto vyválíme a rádýlkem nakrájíme čtverce, které z jedné strany nařízneme a přes otvor přesuneme roh těsta.
  2. Vzniknou nám fánky.
  3. Osmažíme ve větším množství horkého oleje z obou stran a ukládáme na papírové ubrousky, aby vsali přebytečný olej.
  4. Hotové posypeme moučkovým cukrem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit