Uzená hrstková polévka

Tip na nedělní polévku, pokud vás již klasický vývar omrzel.

Recept Uzená hrstková polévka

Suroviny

300 guzeného masa
hrnekluštěninové směsi ( cizrna, červené fazole, kroupy, bílé fazole, žlutý a zelený hrách)
1 ksmrkev
čtvrtkaceleru
1 kspetržel
2 kscibule
3 stroužkyčesneku
5 ksbrambor
sůl a pepř
nové koření
bob. list
majoránka
Jíška:
máslo, mouka

Postup přípravy

  1. Nejprve si předem namočíme luštěniny. Maso uvaříme.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Druhý den si připravíme pánev a na oleji orestujeme cibulku a přidáme nakrájenou zeleninu na kostičky. Orestujeme do zlatova.
  3. Přidáme luštěniny a zalijeme vývarem z uzeného masa. Přidáme koření a vaříme do měkka.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Ke konci přidáme na kostičky pokrájené brambory. Nakonec zahustíme jíškou z másla a mouky.
  5. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou.Tip: Jahodový džem bez chemie

Zdroj: Vaření a pečení s láskou