NejRecept.cz Polévky Husté polévky Fazolová polévka Uzená hrstková polévka
Uzená hrstková polévka
Recept Uzená hrstková polévka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   23.1.2016

Uzená hrstková polévka

Tip na nedělní polévku, pokud vás již klasický vývar omrzel.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
300 g
uzeného masa
hrnek
luštěninové směsi ( cizrna, červené fazole, kroupy, bílé fazole, žlutý a zelený hrách)
1 ks
mrkev
čtvrtka
celeru
1 ks
petržel
2 ks
cibule
3 stroužky
česneku
5 ks
brambor
sůl a pepř
nové koření
bob. list
majoránka

Jíška:

máslo, mouka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejprve si předem namočíme luštěniny. Maso uvaříme.
  2. Druhý den si připravíme pánev a na oleji orestujeme cibulku a přidáme nakrájenou zeleninu na kostičky. Orestujeme do zlatova.
  3. Přidáme luštěniny a zalijeme vývarem z uzeného masa. Přidáme koření a vaříme do měkka.
  4. Ke konci přidáme na kostičky pokrájené brambory. Nakonec zahustíme jíškou z másla a mouky.
  5. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou.

Zdroj: Vaření a pečení s láskou

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář