Uzená hrstková polévka

Přidal: NejLucka, 23.1.2016
Kategorie: Luštěniny, Fazolová polévka, Čočková polévka, Hrášková a hrachová polévka, Hrách, Cizrna, Fazole, Husté polévky, Nejlepší polévky, Polévky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Tip na nedělní polévku, pokud vás již klasický vývar omrzel.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 23.1.2016
Kategorie: Luštěniny, Fazolová polévka, Čočková polévka, Hrášková a hrachová polévka, Hrách, Cizrna, Fazole, Husté polévky, Nejlepší polévky, Polévky
SUROVINY
300 guzeného masa
hrnekluštěninové směsi ( cizrna, červené fazole, kroupy, bílé fazole, žlutý a zelený hrách)
1 ksmrkev
čtvrtkaceleru
1 kspetržel
2 kscibule
3 stroužkyčesneku
5 ksbrambor
sůl a pepř
nové koření
bob. list
majoránka
Jíška:
máslo, mouka
- Nejprve si předem namočíme luštěniny. Maso uvaříme.
- Druhý den si připravíme pánev a na oleji orestujeme cibulku a přidáme nakrájenou zeleninu na kostičky. Orestujeme do zlatova.
- Přidáme luštěniny a zalijeme vývarem z uzeného masa. Přidáme koření a vaříme do měkka.
- Ke konci přidáme na kostičky pokrájené brambory. Nakonec zahustíme jíškou z másla a mouky.
- Dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou.
Zdroj: Vaření a pečení s láskou
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Údená hŕstková polievka.
KOMENTÁŘE K RECEPTU