NejRecept.cz Dezerty Cheesecake Vanilkový cheesecake s broskvemi
Vanilkový cheesecake s broskvemi
Recept Vanilkový cheesecake s broskvemi
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Jemný, krémový a jednoduchý na přípravu. Fanoušci cheesecake-ů si určitě pochutnají. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   6.8.2015

Vanilkový cheesecake s broskvemi

Jemný, krémový a jednoduchý na přípravu. Fanoušci cheesecake-ů si určitě pochutnají. Autor: Triniti

35 min
Čas přípravy
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Základ:

210 g
sušenky
50 g
máslo

Tvarohová náplň:

1 kg
jemný tvaroh
3 ks
vejce
400 g
salko
2 lžíce
vaječný likér
1 bal.
vanilkový pudink
1 lusk
vanilka
1,5 lžíce
moučkový cukr
1 lžíce
citronová šťáva
broskve

Dále budeme potřebovat:

3 ks
vejce
2 ks
žloutky
2 lžíce
broskvový sirup (nebo med)
3 lžíce
citronová šťáva
6 lžic
kr. cukr
80 g
máslo
150 ml
smetana ke šlehání
100 g
tvaroh
broskve
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
  1. Připravíme si kulatou formu na pečení. Dno vyložíme pečícím papírem.
  2. V mixéru rozmixujeme sušenky na jemný prášek. Přidáme rozpuštěné máslo a zpracujeme sypkou hmotu, kterou navrstvíme na dno formy. Odložíme do lednice na 30 minut.
  3. Broskve nakrájíme na měsíčky a umístíme je na základ. Tvaroh utřeme s vajíčky, přidáme likér, salko, pudinkový prášek, vnitřek vanilkového lusku, moučkový cukr a citronovou šťávu. Takto připravenou nádivku opatrně nalijeme na broskve a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 15 minut. Po 15 minutách teplotu snížíme na 140 stupňů a pečeme dalších 50 minut. Upečený cheesecake vyjmeme a necháme zcela vychladnout.
  4. Broskve rozmixujeme na kaši, přidáme vajíčka a žloutky, přidáme cukr, citronovou šťávu a med nebo sirup. Vaříme na mírném ohni. Když hmota vře, přidáme máslo a necháme ho rozpustit. Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky a smícháme s tvarohem. Šlehačkovou hmotu spolu s broskvovou hmotou spojíme a navrstvíme na tvarohovou vrstvu.
  5.  Ozdobíme nakrájenými broskvemi a mátou. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář