NejRecept.cz Sváteční pečení Velikonoce Pletýnky a jidáše Velikonoční jidáše – tradiční dobrota z kynutého těsta
Velikonoční jidáše – tradiční dobrota z kynutého těsta
Recept Velikonoční jidáše – tradiční dobrota z kynutého těsta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Pečete i vy velikonoční jidáše na Velikonoce? U nás doma nesmí chybět. Tvary jsou různé, ale nejvíce se mi osvědčily srdíčka. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   9.3.2020

Velikonoční jidáše – tradiční dobrota z kynutého těsta

Pečete i vy velikonoční jidáše na Velikonoce? U nás doma nesmí chybět. Tvary jsou různé, ale nejvíce se mi osvědčily srdíčka. Autor: Triniti

55 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny
500 g
hladká mouka
50 g
kr. cukr
200 ml
smetana na vaření
1 kostka
droždí
3 ks
žloutky
150 g
máslo
1 bal.
vanilkový cukr
špetka
sůl
Postup receptu
Vytisknout
55 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
  1. Všechny suroviny jsem dala do pekárny a zapnula program příprava těsta. Těsto mi kynulo asi 90 minut.
  2. Potom jsem těsto přeložila na pracovní desku a odebírala menší kousky, ze kterých jsem tvarovala různé tvary - srdíčka, kuřátka, pletínky, ..
  3. Ukládala jsem na plech s pečícím papírem a nechala jsem pod utěrkou na plechu kynout ještě 25 minut.
  4. Pekla jsem na 190 stupňů asi 25 minut - sledujeme. Před pečením nezapomeňte povrch potřít rozšlehaným žloutkem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář