Velikonoční jidáše – tradiční dobrota z kynutého těsta

Přidal: Triniti, 9.3.2020
Kategorie: Pletýnky a jidáše, Velikonoce, Sváteční pečení
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Pečete i vy velikonoční jidáše na Velikonoce? U nás doma nesmí chybět. Tvary jsou různé, ale nejvíce se mi osvědčily srdíčka. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Triniti, 9.3.2020
Kategorie: Pletýnky a jidáše, Velikonoce, Sváteční pečení
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
500 ghladká mouka
50 gkr. cukr
200 mlsmetana na vaření
1 kostkadroždí
3 ksžloutky
150 gmáslo
1 bal.vanilkový cukr
špetkasůl
- Všechny suroviny jsem dala do pekárny a zapnula program příprava těsta. Těsto mi kynulo asi 90 minut.
- Potom jsem těsto přeložila na pracovní desku a odebírala menší kousky, ze kterých jsem tvarovala různé tvary - srdíčka, kuřátka, pletínky, ..
- Ukládala jsem na plech s pečícím papírem a nechala jsem pod utěrkou na plechu kynout ještě 25 minut.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Veľkonočné judáše - tradičná dobrota z kysnutého cesta.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Húsvéti kalácskoszorú és más formák kelt tésztából.
KOMENTÁŘE K RECEPTU