Velikonoční jidáše – tradiční dobrota z kynutého těsta

Recept Velikonoční jidáše – tradiční dobrota z kynutého těsta
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pečete i vy velikonoční jidáše na Velikonoce? U nás doma nesmí chybět. Tvary jsou různé, ale nejvíce se mi osvědčily srdíčka. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

500 ghladká mouka
50 gkr. cukr
200 mlsmetana na vaření
1 kostkadroždí
3 ksžloutky
150 gmáslo
1 bal.vanilkový cukr
špetkasůl

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Všechny suroviny jsem dala do pekárny a zapnula program příprava těsta. Těsto mi kynulo asi 90 minut.
  2. Potom jsem těsto přeložila na pracovní desku a odebírala menší kousky, ze kterých jsem tvarovala různé tvary - srdíčka, kuřátka, pletínky, ..
  3. Ukládala jsem na plech s pečícím papírem a nechala jsem pod utěrkou na plechu kynout ještě 25 minut.
  4. Pekla jsem na 190 stupňů asi 25 minut - sledujeme. Před pečením nezapomeňte povrch potřít rozšlehaným žloutkem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit