NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Vytunený piškotový dortík se zakysanou smetanou
Vytunený piškotový dortík se zakysanou smetanou
Recept Vytunený piškotový dortík se zakysanou smetanou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Víkend byl trošku akčnější než bych potřebovala, takže se Kubova oslava narozenin chtě nechtě trochu protáhla a rozfázovala do několika dní. A jako rodinka se v klidu sejdeme u jednoho stolu až dneska, takže konečně přijde na řadu i dortík, bez něj by to prostě nebylo ono. Kubík má nejradši ten nepečený piškotkový, tak jsem mu jen trochu "vytunila" look... :D :D :D Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   14.8.2018

Vytunený piškotový dortík se zakysanou smetanou

Víkend byl trošku akčnější než bych potřebovala, takže se Kubova oslava narozenin chtě nechtě trochu protáhla a rozfázovala do několika dní. A jako rodinka se v klidu sejdeme u jednoho stolu až dneska, takže konečně přijde na řadu i dortík, bez něj by to prostě nebylo ono. Kubík má nejradši ten nepečený piškotkový, tak jsem mu jen trochu "vytunila" look... :D :D :D Autor: Danka

30 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Roláda:

6 ks
vajec
140 g
moučkového cukru
100 g
polohrubé mouky
špetka
soli
1/2 skleničky
malinového džemu (použila jsem výborný Maribel z Lidlu)

Dort:

250 g
dětských kulatých piškotků
6 kelímků
zakysané smetany (cca 1kg)
4 bal.
vanilkové cukry
moučkový cukr dle chuti
rum na ochucení
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
  1. Roláda:
    Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme mouku a poté po částech lehce přimícháme sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli. Natřeme na velký plech, vystlaný pečícím papírem a pečeme 10 minut na 180 stupňů. 
  2. Po vyndání z trouby necháme vychladnout, poté potřeme malinovým džemem a za současného odstraňování pečícího papíru srolujeme.
  3. Roládu uložíme do chladna, aby se trochu rozležela.
    Druhý den nakrájíme na cca 1-1,5cm silné plátky, polovinu předložíme "supům" a zbytkem vyložíme boky dortové formy (průměr 23cm).
  4. Dno formy vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Poté skládáme vždy vrstvu piškotků a potřeme směsí oslazené zakysané smetany s rumem. Pro oživení v řezu můžeme jednu z vrstev třeba pokapat džemem nebo nutelou nebo přidáme ovoce dle chuti.
  5. Hotový dort uložíme přes noc do lednice, aby se dobře rozležel.
  6. Vršek jsem dozdobila už jen čerstvými malinami a šlehačkou (používám 2 sáčky instantní a 200ml hodně vychlazeného mléka).
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář