Vytunený piškotový dortík se zakysanou smetanou

Recept Vytunený piškotový dortík se zakysanou smetanou

Přidal: , 14.8.2018

Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Víkend byl trošku akčnější než bych potřebovala, takže se Kubova oslava narozenin chtě nechtě trochu protáhla a rozfázovala do několika dní. A jako rodinka se v klidu sejdeme u jednoho stolu až dneska, takže konečně přijde na řadu i dortík, bez něj by to prostě nebylo ono. Kubík má nejradši ten nepečený piškotkový, tak jsem mu jen trochu "vytunila" look... :D :D :D Autor: Danka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 14.8.2018

Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Dezerty, Moučníky

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Roláda:

6 ksvajec
140 gmoučkového cukru
100 gpolohrubé mouky
špetkasoli
1/2 skleničkymalinového džemu (použila jsem výborný Maribel z Lidlu)

Dort:

250 gdětských kulatých piškotků
6 kelímkůzakysané smetany (cca 1kg)
4 bal.vanilkové cukry
moučkový cukr dle chuti
rum na ochucení

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Roláda:
    Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme mouku a poté po částech lehce přimícháme sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli. Natřeme na velký plech, vystlaný pečícím papírem a pečeme 10 minut na 180 stupňů. 
  2. Po vyndání z trouby necháme vychladnout, poté potřeme malinovým džemem a za současného odstraňování pečícího papíru srolujeme.
  3. Roládu uložíme do chladna, aby se trochu rozležela.
    Druhý den nakrájíme na cca 1-1,5cm silné plátky, polovinu předložíme "supům" a zbytkem vyložíme boky dortové formy (průměr 23cm).
  4. Dno formy vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Poté skládáme vždy vrstvu piškotků a potřeme směsí oslazené zakysané smetany s rumem. Pro oživení v řezu můžeme jednu z vrstev třeba pokapat džemem nebo nutelou nebo přidáme ovoce dle chuti.
  5. Hotový dort uložíme přes noc do lednice, aby se dobře rozležel.
  6. Vršek jsem dozdobila už jen čerstvými malinami a šlehačkou (používám 2 sáčky instantní a 200ml hodně vychlazeného mléka).
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit