Základní recept na marcipán

Základní recept na marcipán

Přidal: , 20.11.2014

Kategorie: Dorty, Dezerty

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Marcipán je velmi populární. Určitě jednodušší je zakoupit si ho již připraven v obchodě, ale o to chutnější je vyroben doma. Připravte si ho za pomocí tohoto receptu.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 20.11.2014

Kategorie: Dorty, Dezerty

SUROVINY

Budeme potřebovat:

100 gmandle
100 gmoučkový cukr
mandlová příchuť
voda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Mandle si v misce s horkou vodou necháme odstát cca 15 minut. Odstraníme z nich kůrku suchým ručníkem a necháme je úplně vyschnout (nejlépe nechat odležet přes celou noc).
  2. Připravíme si roztok - 50 g cukr a 50 ml voda přivedeme do varu a necháme vychladnout.
  3. Mandle si rozmixujeme na úplný prášek a promícháme se zbylým cukrem. Pořádně promícháme a tuto směs dáme do mlýnku na kávu a meleme. Dostaneme úplně jemný prášek.
  4. Přidáme mandlovou příchuť a důkladně mícháme. Přidáme roztok, ale pouze po lžičkám a zpracujeme hmotu, která by měla vypadat jako na obrázku níže (pokud přidáme více vody, znovu přidáme cukr nebo rozprášeny mandle).
  5. Konečná marcipánová hmota by měla být hladká, jednotná a neměla by se lepit. Odložíme do lednice na minimálně 3 hodiny a nakonec si ji obarvíme potravinářským barvivem podle toho, jakou barvu potřebujeme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit