Zdravější varianta oblíbené pizzy
Klasická pizza je velmi oblíbená nejen mezi dětmi, dospělými, ale dokonce i mezi starší generací. Těsto potřené rajčatovou omáčkou, posypané strouhaným sýrem a různými ingrediencemi podle vlastní chuti.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
2 ksbílky
2 ksvejce
100 gsýr s nízkým obsahem tuku
1/2 bal.prášek do pečiva
100 govesné vločky
1 lžičkalněná semínka
špetkasůl
rajčatová omáčka
strouhaný sýr
šunka s vysokým podílem masa
- Ovesné vločky a lněná semínka pomocí mixéru rozmixujeme na mouku.
- Následně přidáme rozšlehaná vajíčka a vaječné bílky, špetku soli, 1/2 bal. prášku do pečiva a sýr s nízkým obsahem tuku (např. měkký tvaroh). Zpracujeme hladké těsto a necháme ho odstát cca 10 minut.
- Troubu si předehřejeme na 220 stupňů a připravíme si plech, který vyložíme papírem.
- Na papír uložíme těsto, které pečeme cca 20 minut. Po uplynutí doby těsto vyjmeme z trouby, potřeme rajčatovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a na kostičky nakrájenou šunkou. Dáme zpět do trouby a necháme připéct. Dobrou chuť!
Zdroj: Coolinarika
KOMENTÁŘE K RECEPTU