Populární recepty

Super chutný zelný salát s mrkví jako z restaurace

Super chutný zelný salát s mrkví jako z restaurace

I vám chutná zelný salát s mrkví v restaurací, kde ho podávají jako oblohu k hlavnímu jídlu? Obvykle ho najdete v restauracích, které podávají denní menu. Pokud jste si ho zkoušeli připravit i vy doma, ale nevyšel vám (chuťově) ani trochu podobný tomu v restaurace, vyzkoušejte tento. Tento chutná opravdu stejně dovolíme si říci, že ještě o něco lépe. Posuďte sami. Autor: Lacusin

ZOBRAZIT RECEPT

Karamelový větrník z plechu

Karamelový větrník z plechu

Luxusní zákusek, který si oblíbíte. Pokud máte rádi mini větrníky (nebo i velké), určitě si pochutnáte. Nemusíte dělat malé kousky, které alespoň mně se zdají velmi pracné, ale rovnou uděláte velký, který nakrájíte na řezy a podáváte. Je to mnohem praktičtější než ty malé, které tvarujete pomocí ozdobné špičky. Polevu dělám z cukru a smetany, určitě vyzkoušejte a nezameňujte ji za moučkový cukr nebo čokoládovou polevu. Autor: rebeka (Naďa I.)

ZOBRAZIT RECEPT

Kubánský dort

Kubánský dort

Kombinace banánů a čokoládového krému je top. Asi je to i u několika z vás to nejlepší co se týče sladkých dezertů. Není to až tak příliš krémové šílenství. Jemná vrstva čokoládové polevy s chutným krémem a banány se dokonale doplňuje s chutným kakaovým těstem. Škoda že jsem tam ty banány nahoru dala před focením tak brzo, ale co se dá dělat :-) Autor: Haanka

ZOBRAZIT RECEPT

Skvělý tip na tvarohový krém do všech sladkých dobrot

Skvělý tip na tvarohový krém do všech sladkých dobrot

Už nevíte jakým krémem byste naplnili koláček nebo dort? Nemáte chuť na těžký máslový krém, kterým se tradičně plní všechny sladké dobroty? Připravili jsme si pro vás skvělý recept na tvarohový krém, který se hodí do různých koláčů nebo na plnění dortu. I do tohoto krému se přidává máslo, ale v podstatně menším množství než do klasického pudinkového krému. Odlehčíme to salkem, které dokonale ochutí a osladí a zároveň s tvarohem dodá krému hlavně nadýchanost.

ZOBRAZIT RECEPT
Nejnovější recepty

Burisonové nepečené kuličky

Burisonové nepečené kuličky
18.1.2018

Tradiční nepečené burisonové kuličky s karamelem. Cukr úpalíte na karamel, přidáte máslo a kondenzované mléko a máte hotovo :) Děti to milují :) Nezapomínejte, že pokud dáte cukr upálit na karamel, nemůžete ho míchat. Nechte ho pouze pozvolna rozpustit bez míchání, aby se vám neudělaly hrudky. Autor: Triniti

ZOBRAZIT RECEPT

Jednoduché medové řezy

Jednoduché medové řezy
18.1.2018

Mé oblíbené řezy, které dělávám nejen na svátky, ale i během roku, když na mě přijde extrémní chuť na sladké. Jsem schopná sníst i 10 kousků najednou. Miluji medové řezy. Dělala jsem je už asi milion krát a stále se mi povedly na jedničku. Doporučuji tento recept, s těstem se pracuje skvěle, vůbec se při vyvalování netrhá, avšak je ho třeba válet za tepla, tehdy je pružné. Krém je zcela jednoduchý, ze základních surovin, které se u vás doma určitě najdou. Autor: Marta

ZOBRAZIT RECEPT

Toastová roláda se šunkou

Toastová roláda se šunkou
17.1.2018

Nedávno jsem oslavovala narozeniny jednoho člena rodiny a rozhodla jsem se připravit tuto skvělou roládu na pohoštění. Byla tak fantastická, že každý si ptal recept. Samozřejmě do náplně můžete přidat také například uvařená vajíčka nebo kukuřici. Mně osobně tam kukuřice velmi chyběla. Můžete zvolit i jako pohoštění na silvestra :) Autor: Triniti

ZOBRAZIT RECEPT

Babiččiny koblihy

Babiččiny koblihy
17.1.2018

Věděli jste, že pokud do těsta na koblihy zamícháte rum, nebudou pít olej při smažení, tím pádem budou mnohem méně mastné. Rum zabraňuje nasáknutí oleje do těsta a koblihy jsou mnohem chutnější a nezatěžují tak žaludek. I když řekněme si pravdu, toto jídlo je velmi těžké, ale naše babky ho dělali s takovou láskou, že jsme jim nemohli odolat. Nebíčko v tlamičce, dokonce mi ani džem, ani povidla, ani posyp moučkovým cukrem nechybí. Autor: Janka

ZOBRAZIT RECEPT

Kuřecí nudličky ve smetanově sýrové omáčce

Kuřecí nudličky ve smetanově sýrové omáčce
17.1.2018

Včera jsem na večeři vařila vynikající kuřecí nudle v smetanově sýrové omáčce. Moje děvčata si zapýtali. Já velmi sýrovou omáčku nemusím, ale snědla jsem. Mé dívky by v této omáčce i spali. K tomu jsem podávala kari rýži - klasicky uvaříte rýži a přidáte koření, které vám rýži zbarví dožluta. Na vrch ještě křupavá cibule, tu miluji i na chlebíček. Autor: Mineralka

ZOBRAZIT RECEPT

Rohlíky ala 1980

Rohlíky ala 1980
17.1.2018

Už dlouho jsem nedělala domácí pečivo, ne žeby nebyla chuť na domácí rohlíčky, ale nějak nebyl čas. Stále se něco vařilo, pekly se sladké zákusky, koláče a na domácí pečivo se zapomnělo. Vždyť rychleji je seběhnout do obchodu a koupit, ale věřte, že chuťově je to nesrovnatelné. Ty domácí jsou prostě božské. A ta vůně při pečení, mmmm ... Autor: Haanka

ZOBRAZIT RECEPT

Vynikající PUDINKÁČEK řezy

Vynikající PUDINKÁČEK řezy
16.1.2018

Vynikající řezy, které jsem sice dělala poprvé, ale určitě ne naposledy. Miluji dezerty bez krému a hlavně ty, které nesou těžké, máslové, přeslazené a plné šlehačky. Při pečení těta mi trochu vůně nepasovala, ale chuťově mě překvapil. S těstem se pracovalo luxusně, vůbec se netrhalo, rozválela jsem všechny na jak se říká první šupu :) :) Chuťově připomíná kynutý "pudingoš", který máme velmi rádi všichni :) Autor: Jaja

ZOBRAZIT RECEPT

Segedínský guláš

Segedínský guláš
16.1.2018

Segedínský guláš se vaří u nás doma docela často. S různým masem, podle toho, co máme doma v mrazničce nebo co nabízí řeznictví. Vařím i ze sladkého zelí, tento je sice chutnější, ale když nemám kysané zelí, dobrý je i ze sladkého. A pokud segedín, tak jedině na sádle, žádný olej, žádné máslo. Nezapomeňte, že babičky věděli co je dobré a co ne, a pokud dělali segedín, tak jedině takto jak to mám v receptu.

ZOBRAZIT RECEPT

Slavnostní tvarohové řezy - FOTOPOSTUP

Slavnostní tvarohové řezy - FOTOPOSTUP
16.1.2018

Už déle jsem se zabývala tímto způsobem ukládání dětských piškotů. Viděla jsem ho na více stránkách. Když jsem ho uviděla v podání uživatele maxinka už jsem jen o tom uvažovala, jestli to zvládnu i já. Jsem ráda, že se mi zákusek podařil a s radostí se chci i s vámi podělit o tento luxusní recept. Krém je ze zlatého klasu, pokud však zlatý klas nesežene, použijte klasický vanilkový pudink, ale v tom případě uberte trochu mléka, abyste měli hustší krém. Autor: Izabela

ZOBRAZIT RECEPT

Zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny
16.1.2018

Nebíčko v tlamičce. Pokud máte chuť na těstoviny a nevíte na jaký způsob je připravit, doporučuji vyzkoušet recept co chladnička dala :) Přidal jsem skoro všechno, co jsem našel v chladničce a bylo to opravdu výborně. Zůstalo ještě na večeři a chutnalo to skvěle i studené. Doporučuji vyzkoušet i se šunkou nebo se sýrem niva. Autor: Honzík

ZOBRAZIT RECEPT